Merkezimiz güleryüzlü güvenilir hizmet anlayışını benimseyerek hastalarımıza en kaliteli ve güvenilir hizmeti sunmayı amaçlamaktadır.
0542 377 46 43
info@dtsimgeaksoy.com

Güncel Haberler

mkdf-eliptic-slider

Diş Eti Hastalıkları Dil/Dudak Bağı

Diş eti dokusu ile beraber dil, dudak ve yanak kısımlarındaki mukoza ağızdaki yumuşak dokulardır. Yetersiz ağız bakımı ve buna bağlı olarak dişlerde biriken mikrobiyal plağa bağlı bir süredir geçmeyen hassas,şişmiş,kızarık dişetleri,Diş fırçalanırken ve/veya diş ipi kullanımında, sert yiyecekler yenildiğinde dişetinde kanama, ağız kokusu, ileri dönemlerde buna eşlik eden dişlerde sallanma, kemik kayıpları ile karakterize durumdur.

Dil/Dudak Bağı (Frenilum)

Frenilumun Kısa Olduğu Nasıl Fark Edilir?

Frenilumun kısa olduğu bebeklerde emzirme esnasında oluşabilecek belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Bebeğin dudaklarının memenin başını tam anlamıyla kapatamaması
  • Emmeden ziyade çiğneme eyleminin denenmesi
  • Emzirme eyleminin normale oranla daha uzun süre devam etmesi
  • Beslenmenin öncesinde huzursuz davranışlar sergileme
  • Sürekli olarak acıkma halinde davranma

İlerleyen Dönemlerde ise;

  • Ağzın her iki kenarının arasında rahat bir şekilde hareket edememesi
  • Dilin üst damağa kadar olması gerektiği biçimde ulaşamaması
  • Dilin uzunluğunun damağın uzunluğunu geçecek biçimde uzatılamaması
  • Dil dışarı çıkarıldığı zaman dilin uç kısmında kalp şeklinde görüntü
  • Dudak bağına bağlı ön dişler arasında aralanma gözlenmesi

Dil/Dudak Bağının Düzeltilmesi (Frenektomi) Tedavisi Nedir?

Frenilum;  dil, ağız tabanı dudak ve yanaklar arasında bulunan aynı zamanda bu dokuları birbirine bağlayan kas bağına benzer bir  yumuşak dokudur.  Ağızda dudak, dil bağı şeklinde de ifade edilen frenilum olması gerekenden daha farklı pozisyonlandığı zaman küçük bir operasyon ile düzeltilmelidir. Bu cerrahi işleme de frenektomi denilir.

Frenilum; ağızdaki en küçük bağlantı yapılarındandır. Frenektomi ise istenmeyen konum ya da hacimde olan frenilumun cerrahi şekilde düzeltilmesi şeklinde tanımlanabilir. Genellikle üst çenedeki ön iki diş arasında yer alan ve ön iki diş arasında aralanmaya sebep olan   durumlarda ve dilin hareketlerinin kısıtlandığı durumlarda cerrahi tedavisi yapılır.

Frenektomi  Nasıl Yapılır/İyileşme Sürecinde Beklenenler Nedir?

Frenektomi lokal anestezi altında yapılır. İşlem süresi oldukça kısa olup,İşlem sonrasında bölge açık bırakılabilir veya dikiş atılabilir. Frenektomi sonrasında iyileşme süreci genel olarak kolaydır. Bu süreçte ilgili alanı temiz tutmak gerekir. Bu durum ise bebek hastalarımız için son derece basittir. Oral frenektomi işleminin sonrasında doktorlarımız enfeksiyon ya da komplikasyon oluşumunu önlemek adına oral antibiyotik reçete edebilir. bir hafta on gün  içerisinde iyileşme tamamlanır. Bu aşamadan sonra bütün normal aktiviteler, rahat bir şekilde sürdürülebilir

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin veya randevu alın!